Здравље - Ахондроплазија Србија
лого
< class="premium-post-ticker__post-title"> Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora
< class="premium-post-ticker__post-title"> Put ka ravnopravnOStI
< class="premium-post-ticker__post-title"> Somborci uspešni u Beogradu!

У редакцију нашег портала пристигло је саопштење Националне организације за ретке болести Србије (НОРБС). Саопштење наше кровне организације вам овим путем преносимо у потпуности.

У кабинету директорке Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Сање Радојевић – Шкодрић јуче је одржан изузетно садржајан и квалитетан састанак. …

Обавештавамо вас да су министар надлежан за послове пензијског и инвалидско осигурања Никола Селаковић и министар надлежан за послове здравља проф. др Даница Грујичић, донели 19. јула 2023. године Правилник о допунама Правилника о утврђивању телесних оштећења, који је објављен у „Службеном гласнику Р. Србије“ бр. 63 од 28. јула 2023. године као и да је ступио на снагу осам дана од дана објављивања, односно 5. августа 2023. године.

Људи изузетно ниског раста живе у скоро сваком граду у Србији. Има их мало и лако их је приметити. Они не воле када их називају патуљцима, кепецима, “миџетима” јер они нису митска бића, већ људи са именом и презименом, правима, потребама и проблемима.

Национална организација особа изузетно ниског раста са остеохондродисплазијама "Ахондроплазија Србија", данас има много разлога за славље и понос. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања усвојило је предлоге за измену Правилника о телесним оштећењима, након вишегодишње борбе за бољи статус особа са коштаним дисплазијама.

Пријави се за наше најновије вести

Назив медија: AHONDROPLAZIJASRBIJA.ORG.RS
Регистарски број: IN001293.
Податак о издавачу медија односно о пружаоцу медијске услуге:
Пословно име: Ахондроплазија Србија
Матични број: 08820287
Седиште: Пере Сегединца 1/а, Сомбор Сомбор, Србија
Податак о језику на коме се медиј издаје, односно на коме се пружа медијска услуга: Српски
Форма медија: Самостална електронска издања интернет портали
Интернет адреса:  www.ahondroplazijasrbija.org.rs
Податак о одговорном уреднику медија:
Име и презиме: Милан Граховац

Подели ову страницу са својим пријатељима

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Skip to content